Kymen Sanomat: Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä nappasi voiton seuransa järjestämässä EM-näyttökilpailussa — Suomi saa EM-kilpailuihin täyden joukkueen

Julkaistu 10.1.2020 17:56

Aleksi Leppä (keskellä), Joni Stenström (vasemmalla) ja Rakes Manpat palkintopallilla.

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä voitti seuransa järjestämän Grand Prix of Leppa.fi -kilpailun selvästi Savonlinnan Tanhuvaarassa. Kyseessä oli 10 metrin ilmakivääriammunnan EM-näyttökilpailu.

Leppä ampui peruskilpailussa EM-kisarajan 624,0 ja jäi Intian Rakesh Manpatista 0,9 pisteen päähän. Finaalissa Leppä oli ylivoimainen ja johti kisaa lähes koko ajan. Finaalin tulos 249,5 jätti Joni Stenströmin 3,5 pisteen päähän, Manpat oli kolmas.

— Peruskilpailu alkoi vähän heikosti. Oli vaikeuksia saada oikea jalka rennoksi, mikä vaikutti ampumiseen. Loppu kulki sitten ihan hyvin. Finaali oli tänään hyvä, Leppä sanoi.

Leppä johtaa EM-näyttökisojen sarjaa kolmen kisan keskiarvolla 626,77. Karsintarajan ovat myös ylittäneet Kirkkonummen Sebastian Långström (624,87) ja Kankaanpään Juho Kurki (624,07). Näin EM-kisoissa nähdään suomalaisjoukkue.

Ilma-aseiden EM-kilpailut käydään helmikuussa Wrocławissa Puolassa.