ISSF säännöistä: Marko Talvitien tarkennukset

ISSF säännöistä: Marko Talvitien tarkennukset

Leppa.fi kirjoitti eilen VAR-järjestelmän käyttöönotosta ammunnassa ( https://www.leppa.fi/2020/02/05/issf-var-video-avusteinen-tuomarointi-kayttoon-heti/ )

SAL:n pistoolijaoston pj Marko Talvitie lisselvittää, miten asia koskee Suomea:

Niinpä sitten 04.02.2020 ISSF julkaisi uutisen 03.02.2020 voimaan tulleista sääntömuutoksista: https://www.issf-sports.org/news.ashx?newsid=3415. Suomessahan periaatteena on ollut, että noudatamme Suomessa ammuttavissa kansallisissa kilpailuissa SAL:n voimassa olevia sääntöjä. Toisin sanoen ISSF:n tekemät sääntömuutokset tulevat Suomessa voimaan vasta sääntötyöryhmän käännöskierroksen, kilpailuvaliokunnan käsittelyn ja liittohallituksen hyväksynnän jälkeen eli todennäköisesti vasta 01.05.2020 alkaen. SAL:n kilpailuvaliokunta kokoontuu seuraavan kerran 10.02.2020, mutta käännös- ja ”mikä-on-muuttunut” tutkimustyötä ei ole näin tuoreeltaan vielä ehditty aloittamaan.

Oma näkemykseni on, että esimerkiksi ilmakiväärin ja -pistoolin pari-SM-kilpailut Ylihärmässä 07.-08.03.2020 ammutaan viime vuonna käytössä olleilla säännöillä ellei kilpailuvaliokunta ja/tai SAL:n liittohallitus toisin päätä. Parikilpailuun tehtyjen sääntömuutosten vieminen EST-ohjelmiin sekä tulospalveluun tulisi tuskin onnistumaan kuukaudessa eivätkä ampujatkaan ole vielä olleet tietoisia näistä sääntömuutoksista. Viimeisen vuoden aikana eri kv. kilpailuissa on ammuttu parikilpailuja vaihtelevilla formaateilla, mutta tämä lienee se kilpailumuoto millä myös Tokion olympialaisissa ammutaan.

Terveisin, Marko Talvitie, SAL:n pistoolijaoston pj.
marko.talvitie@gmail.com
+358-(0)40-5457548

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *