EM-kilpailut Wroclaw, Puola. Kisojen pahin tuomaritoiminnan moka viimeiseen lajiin. Taussi yritti pelastaa tilanteen

EM-kilpailut Wroclaw, Puola. Kisojen pahin tuomaritoiminnan moka viimeiseen lajiin. Taussi yritti pelastaa tilanteen

Puolan Wroclawin ilma-aseiden EM-kilpailut sujuivat järjestelyiltään erittäin hyvin. Puola oli todella satsannut paljon ja suuren koneiston varmistaamaan kilpailuiden onnistumisen. Tilaa riitti, aikataulut pitivät, koristuksiin oli satsattu ja kaikki näytti menevän maaliin kiitettävästi, mutta naisten kiväärin pronssiottelussa tapahtui episodi, mikä olisi saanut jäädä tapahtumatta.

Tapahtumien kulku: Naiset olivat päässeet jo kolmanteen kilpalaukaukseen, kun Ranskan Judith Gomez, ei saanut asettaan laukeamaan. Tarkastelun jälkeen selvisi, että sähkölaukausaseen akku oli mennyt tyhjäksi. Saksalaisen ISSF:n tuomariasintuntija Willy Grillin mukaan akun tyhjentyminen ei ole hyväksyttävä häiriö, mutta sitä ei ole sääntöihin kirjattu.

Finaaliin vastuullinen juryn jäsen ei kyennyt ottamaan roolia tilanteessa, joten häntä avustanut Mikko Taussi alkoi asiaa selvittämään. Taussi antoi Ranksan joukkueelle sääntöjen mukaisen yhden minuutin lisäajan korjaamiseen sekä Ranskan valmentaja hyödynsi vielä time out:in suoman 30 sekunnin lisäajan. Taussin käsimerkeistä ampujalle näkee, että hän esittää ampujan hylkäämistä, kun Ranska ei saanut määräaikaan mennessä kivääriä kuntoon. Taussi varmisti vielä asian tulospalvelujuryltä, kun kilpailuiden TD puuttui asiaan käskemällä Ranskan joukkeelle vielä ylimääräisen (sääntöjen vastaisen) viiden minuutin lisäajan.

Lisäaikana akku ehti latautua riittävästi ja ammunta jatkui 3 minuutin koelaukausajan jälkeen normaalisti.

Onneksi oikeus voitti ja Puola vei pronssit.

Tärkein oppi jutussa on se, että ampuja vastaa itse siitä, että hänen aseensa myös sähköisen toiminnan osalta kunnossa. Toivottavasti tämä kirjataan sääntöihin pikapuolin.

Katso episodi videolta:

https://www.ech2020.pl/livestream/broadcasts-on-01.03.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *