Kymen Sanomat: Aleksi Leppä seitsemännen kerran peräkkäin Haminan paras urheilija – ”Ei todellakaan ollut yllätys”

Kymen Sanomat: Aleksi Leppä seitsemännen kerran peräkkäin Haminan paras urheilija – ”Ei todellakaan ollut yllätys”

Julkaistu 5.3.2020 20:26Muokattu 5.3.2020 20:37

Aleksi Leppä seitsemännen kerran peräkkäin Haminan paras urheilija – ”Ei todellakaan ollut yllätys”

Katso tästä kaikki Raatihuoneella palkitut.

Aleksi Leppä ja valmentajaisänsä Marko Leppä olivat viime viikolla ilma-aseiden EM-kisoissa Puolassa.
Aleksi Leppä ja valmentajaisänsä Marko Leppä olivat viime viikolla ilma-aseiden EM-kisoissa Puolassa.

Kivääriampuja Aleksi Leppä on valittu seitsemännen kerran peräkkäin Haminan parhaaksi urheilijaksi. Leppä oli torstaina estynyt saapumasta noutamaan tuoreinta tunnustustaan, koska teki lähtöä kilpailumatkalle Norjaan.

– Oslossa on norjalaisten avoin näyttökisaviikonloppu. Sinne on hyödyllistä mennä mukaan, koska siellä pääsee pitkästä aikaa kilpailemaan pienoiskiväärillä, Leppä sanoi autossa puhelimeen Turun ja Helsingin väliltä.

Haminan paras jahtaa edelleen paikkaa Tokion olympialaisiin, ja tiivis (kuusi kilpailua kolmessa päivässä) kisaviikonloppu Norjassa palvelee hyvin valmistautumista viimeiseen mahdollisuuteen, Euroopan olympiakarsintakilpailuihin Tshekin Pilsenissä toukokuussa.

– Mahdollisuudet vähenevät, mutta ei se vaadi kuin yhden hyvän onnistumisen oikeassa paikassa, Leppä sanoi.

Nappionnistumista ei tullut viime viikolla Puolassa käydyissä ilma-aseiden EM-kisoissa. Leppä oli henkilökohtaisessa kilpailussa 28:s.

Ei ole alkanut kyllästyttää. On hienoa, kun huomioidaan. — Aleksi Leppä

– Sieltä jäi vähän ristiriitaiset fiilikset. Alussa jännitti eikä ampuminen ollut ollenkaan helppoa, mutta olin silti hyvässä vauhdissa. Lopussa en sitten saanut enää parasta irti – ja se yritys oli sitten siinä.

Kotikaupungin parhaan urheilijan palkintoa Leppä sanoo arvostavansa edelleen, vaikka niitä on tullutkin kuin liukuhihnalta.

– Ei ole alkanut kyllästyttää. On hienoa, kun huomioidaan ja hienoa on sekin, miten arvokkaalla tavalla Hamina näitä palkitsemisia järjestää. Mitä olen muilta kuullut, niin monessa muussa kaupungissa tapahtuma on paljon karumpi.

Tällä kertaa Hamina muisti ansioituneita urheilijoitaan Raatihuoneen valtuustosalissa.

”Ei todellakaan ollut yllätys”

Lepän viime vuoden parhaita saavutuksia olivat viisi henkilökohtaista Suomen mestaruutta ilma- pienois- ja vakiokiväärillä. Vuosi ei ollut ihan edellisen veroinen, sillä 2018 Leppä paukutti 300 metrin matkalla kaksi maailmanmestaruutta. Silti Haminan hyvinvointivaliokunnalla oli taas kerran helppo tehtävä kaupungin ykkösurheilijaa valitessaan.

– Ei todellakaan ollut yllätys, Raatihuoneella paikalla ollut koirajuoksun Suomen mestari Hanna Kaipiainen totesi Lepän valinnasta. Kaipiaisen viimevuotisella meriittilistalla olivat koirajuoksun (canicross) SM-kullan lisäksi MM-kisojen 20. sija ja kickbiken EM-kisojen 7. sija. Kickbikessa mennään koiran perässä kovaa potkupyörällä.

Haminalainen Hanna Kaipiainen voitti viime syksynä koirajuoksun Suomen mestaruuden Jämillä. Edellä painelee Urho.
Haminalainen Hanna Kaipiainen voitti viime syksynä koirajuoksun Suomen mestaruuden Jämillä. Edellä painelee Urho.

Hanna Kaipiainen, 33, edusti palkitsemistilaisuudessa pesäpallokaupungin tuntemattomampia menestyslajeja.

Koirajuoksussa koira juoksee edellä ja ihminen pinkoo hihnan päässä perästä. 5-vuotiaan Urho-koiran vetoavulla Kaipiaisen keskivauhti kisoissa hipoo 20 kilometriä tunnissa.

Aina on ollut hyvä vuosi, jos voittaa Suomen mestaruuden. — Hanna Kaipiainen

Koirajuoksun Suomen mestaruus oli haminalaiselle toinen. Edellinen tuli vuonna 2015, jolloin Kaipiainen voitti myös MM-pronssia.

– Aina on ollut hyvä vuosi, jos voittaa Suomen mestaruuden. Suomessa on aika paljon koirajuoksun harrastajia ja nippu kovia urheilijoita, jotka kilpailevat siitä tittelistä.

Kaipiainen kertoo harrastaneensa kestävyysurheilua lapsesta asti ja on kilpaillut siihen liittyvissä lajeissa laidasta laitaan. Viikonloppuna hän matkustaa Keminmaalle valjakkohiihdon SM-kisoihin. Ne jouduttiin siirtämään pohjoiseen Mäntyharjulta – ilmeisistä syistä.

– Lähden viettämään mukavaa viikonloppua kuntoilun merkeissä. Tulostavoitteita ei voi asettaa, kun ei ole tullut hiihtokilometrejä. Kaipiainen sanoi.

27 kutsuttua

Raatihuoneelle oli kutsuttu palkittavaksi yhteensä 27 urheilijaa, seuratoimijaa ja liikuttajaa. Urheilijoiden palkitsemiskriteerinä oli SM- tai sitä arvokkaampi mitali aikuisten tai yli 15-vuotiaiden nuorten sarjoissa.

– Pikkuisen on valiokunta käyttänyt harkintaakin. Joissain lajeissa, joissa SM-mitaleille yltäminen on erityisen vaikeaa, palkitsemiseen on saattanut riittää vähän vähempikin, liikuntakoordinaattori Kirsi Forsell sanoi.

Palkitut

Haminan paras urheilija:

Aleksi Leppä HAS (ammunta)

Muut palkitut:

Ammunta: Tarja Partanen, Simo Partanen, Pekka Partanen, Markku Koistinen, Risto Palmola ja Paavo Heiskanen Haminan Practical Ampujat

Brasilialainen jujutsu: Henry Suntio ja Elli Harju Haminan Judoseura/Pankration Gym

Duathlon: Eero Rantala VeVe

Koirajuoksu: Hanna Kaipiainen Kymen Vetokoiraseura

Maastohiihto: Benjamin Tasa, Eero Rantala, Olli-Pekka Laitila ja Aapo Tilli VeVe

Pesäpallo: Elias Lahti KPL

Ratsastus: Henna Kaaro Etelä-Kymen Urheiluratsastajat

Shukokai-karate: Satu Suvijärvi Haminan Shukokai

Suunnistus: Ilgvars Caune ja Juho Pousi VeVe

Voimanosto: Raino Hellberg ja Janne Jääskeläinen Team FPC Gym

Yleisurheilu: Pauliina Puhakka VeVe, Kaisa Tyni Pyhtään Yritys

Seuratoimijat: Johanna Rantala VeVe, Markku Uuttu HP.

Vuoden liikuttajat: Pekka Järvinen ja Vesa-Matti Suurnäkki (Haminan pyörävaellus).

AIHEET

Jukka Lehtoranta

JUKKA LEHTORANTA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *