Valtakunnallinen ammunnan yläkoululeiri käyntiin tositoimin

Valtakunnallinen ammunnan yläkoululeiri käyntiin tositoimin

Tanhuvaaran Urheiluopisto

Ampumaurheilun valtakunnallinen yläkoululeiritys käynnistyi maanataina tositoimin Tanhuvaaran Urheiluopistolla. Lukuvuoden ensimmäiselle leirille osallistuu 11 urheilijaa valituista kolmestatoista. Nyt käynnistynyt leiritys on viides peräkkäinen vuosi ampumaurheilun osalta. Kaikki viisi leiritysvuotta on toteutettu Tanhuvaaran Urheiluopistolla ja yksi samaan aikaa Kisakalliossa pari vuotta sitten.

Lauri Syrjä on osallistunut kaikkina vuosina kaikkiin leireihin. – Kyllähän tää on ollut sellaista, että on kannattanut lähteä mukaan. Olen oppinut tuntemaan monia ampujija ja olen saanut paljon eväitä kotiharjoitteluun. Täällä on ollut mukavaa, kun on päässyt treenaamaan porukalla, kun kotona tulee ammuttua yksin, kertoi Lauri.

Ensimmäisen leirin teemana on ”maksimaalinen keskittyminen jokaiseen laukauksen”. -Tällä teemalla haetaan tekemiseen heti laatua, määrän sijaan. Täällä tulee helposti ammuskeltua jos se sallittaisiin ja siihen en halua mentävän. Moni on vasta aloittanut kauttaan, joten on tärkeää toistaa vain hyviä suorituksia, hyvällä jaksamisella, kertoo leirin vetäjä Marko.

Ensimmäinen ampumaharjoitus

Maantaina testattiin myös urheilijoiden kuntotilanne PP-ergo testien avulla. Tuloksia vertailemalla viimevuoden testeihin, näkyi monella kunnon nousu useiden minuuttien pidempään polkemisella.

Puoliryhmän PP-ergotestit menossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *