Kymen Sanomat: Korona tuo kansainvälisyyttä – Haminan etäkilpailuun osallistui 111 ampujaa viidestä maasta

Kymen Sanomat: Korona tuo kansainvälisyyttä – Haminan etäkilpailuun osallistui 111 ampujaa viidestä maasta

Etusivu - Kymen Sanomat

Julkaistu 21.3.2021 19:50

Korona tuo kansainvälisyyttä – Haminan etäkilpailuun osallistui 111 ampujaa viidestä maasta

HAS:n Ville Puhakka ampui liikkuvaa maalia Kokkokallion ampumaradalla Haminassa.
HAS:n Ville Puhakka ampui liikkuvaa maalia Kokkokallion ampumaradalla Haminassa.

Ammunnan huippunimet ovat parhaillaan Intiassa ampumassa maailmancupia, mutta monilla harrastajilla ja varsinkin nuorilla kilpailutoiminta on todella vähissä. Yksi ratkaisu ovat etäkilpailut, jollaisen Haminan Ampumaseura järjesti sunnuntaina.

HAS kokeili etäkilpailua jo pari viikkoa sitten. Kilpailumuodossa ampujat ampuvat elektronisiin tauluihin kuka missäkin, ja lähettävät ammunnan jälkeen kuvan näyttöpäätteestä kisajärjestäjälle.

HAS:n ensimmäiseen etäkilpailuun osallistui 48 ampujaa Suomesta ja Virosta. Palaute oli hyvää, ja sunnuntaina otettiin uusiksi, nyt 111 ampujan voimin.

Kilpailunjohtaja Marko Lepän mukaan etäkilpailussakin saadaan urheilija kisamoodiin.

– Valmentajana tiedän, ettei urheilijan pääkopassa ole portaatonta säätönuppia, jossa säädetään kisajännitystä kilpailun tason mukaisesti, vaan joko ollaan kisoissa tai harjoituksissa, kaksi asentoa. Siksi moni koki kisajännityksen samalla lailla kuin perinteisenkin, Leppä kertoi tiedotteessa.

Sunnuntaina mukana oli suomalais- ja virolaisampujien lisäksi mukana muun muassa Ranskan nuoria maajoukkue-ampujia ja tshekkiläisiä MM- ja EM-mitalisteja.

Haminan ja Kotkan Ampumaseuroista kisaan osallistui viisi ampujaa. KASN.n Juha Valjus oli miesten ilmapistoolissa viides (18 osallistujaa) ja HAS:n Ville Puhakka liikkuvassa maalissa toinen (2).

AIHEET

Antti Kaarto

ANTTI KAARTO

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *