ISSF WC Rio De Janeiro Brasilia. 50m kivääri miehet peruskilpailu. Aleksi 19., jäi 3 pistettä finaalista

Aleksin kolmiasentokilpailu lähti yskien liikkeelle. Ensimmäisen sarja oli sivusuunnassa hyvä, kaikki olisivat sopineet kymppiin, mutta korkeushajonta oli niin suuri, että sarjan tulos oli vain 95. Toinen sarja korjasi ilannetta ollen 99. Molemmat makuusarjat sujuivat lähes moitteetta, 99 kumpikin ja varsinkin jälkimmäinen oli kuin olisi penkistä ammuttu. Sijoitus kahden asennon jälkeen oli 19, kaksi pistettä finaalirajan huonommalla puolella. Ensimmäisessä pystysarjassa tuli kolmen laukauksen huono putki, joka huipentui kasiin. Näin sarjan tulos oli 94, hyvästä alusta huolimatta. Viimeinen sarja oli hyvä 97 ja lopputulos 583. Toinen suomalainen Sebastian Långström ampui 573 ja sijoitus oli 32.

-Tänään oli vähän vaihteleva päivä. Tulos ei ole mikään huippu, mutta tekeminen oli hyvää. Minulla oli vaan 3 huonoa laukausta ja muuten oli hyvää ampumista, mutta ei vaan tänään osunut kymppiin. Oli tosi paljon hyviä kymppejä ja paukku ja ase toimii todella hyvin. Mies ei vielä ihan samalla tasolla. Huomaan että itseluottamus tässä 3×20 ei ole vielä parhaalla tasolla ja se näkyi jännityksenä, joka todennäköisesti näkyi siinä että osui juuri 10 ulkopuolelle. Harmittavan lähellä oltiin tänään huippu tulosta, mutta ei vaan ollut tänään minun päivä. Mä katsoin, että mulla oli desimaalituloksilla koko 3×20 kisassa 1 piste huonommin kun Heggillä joka voitti peruskisan, kertoi Leppä.

50m kivääri peruskilpailu: (lihavoidut finaalikarsintaan)