Kymen Sanomat: Aleksi Leppä valittiin Haminan vuoden urheilijaksi yhdeksännen kerran peräkkäin

Aleksi Leppä valittiin Haminan vuoden urheilijaksi. Arkistokuva. SEBASTIAN LÅNGSTRÖM

Lassi Kalin

Tänään 14:35

Haminan vuoden urheilijaksi on valittu yhdeksännen kerran peräkkäin kivääriampuja Aleksi Leppä.

Haminan Ampumaseuraa edustava Leppä voitti palkinnon ensimmäisen kerran vuonna 2013.

Leppä kilpailee tällä hetkellä Bakussa maailmancupissa, eikä päässyt itse noutamaan palkintoaan, mutta oli saamastaan kunnianosoituksesta hyvillään.

– Hieno juttuhan tämä on. Vaikka minut on monena vuonna valittu, niin on aina hieno saavutus olla Haminan vuoden urheilija, Leppä kiitteli.

Leppä ampui itselleen viime vuonna kivääriammunnassa kolme SM-kultaa ja yhden hopean ja pronssin.

Lisäksi Leppä voitti parikilpailussa EM-pronssia ja jäi maailmancupin nelossijallaan yhden sijan päähän paikasta Tokion olympialaisissa.

Muitakin palkittiin

Muista yksilöurheilijoista Hamina palkitsi voima- ja penkkipunnerruksesta kaksi SM-mitalia napanneet Raino Hellbergin ja Janne Jääskeläisen (Team FPC Gym), 15-vuotiaissa suunnistuksessa kolme SM-mitalia ja hiihtosuunnistuksessa kaksi SM-mitalia voittaneen Joona Hirvilahden (VeVe), alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa esiintyneen jääkiekkoilija Veeti Väisäsen (KooKoo) ja 14-vuotiaiden poikien kilpakävelyn Suomen mestarin Veikka Porkan (KarhKa).

Joukkuepalkinnot menivät Haminan Palloilijoiden pesäpallon SM-kultaa voittaneille C-pojille ja kivääriammunnassa viisi SM-kultaa voittaneelle Haminan Ampumaseuralle (Aleksi Leppä, Juha Rutonen ja Antti Puhakka).

Vuoden valmentajan palkinnon sai HP:n C-poikien pelinjohtaja Vesa Toikka.