inside the games: Suunnitelmat Lisinin syrjäyttämiseksi tullaa estämään pienten maiden taholta

inside the games: Suunnitelmat Lisinin syrjäyttämiseksi tullaa estämään pienten maiden taholta

inside the games in haastatellut ISSF:n tekinisen komitean puheenjohtajaa, saksalaista Jörg Brokampia, joka arvelee pienten maiden mahdollistavan Lisinin uudelleen valinnan. Maat, jotka ovat saaneet tukea Kansainvälisen ammuntaurheiluliiton (ISSF) presidentin Vladimir Lisinin perustamasta erityisrahastosta, estävät yritykset poistaa hänet virastaan ​​Venäjän hyökkäyksen jälkeen Ukrainaan, on väittää Brokamp.

Lisin on Venäjän rikkain mies ja hän perusti kehitysrahaston 10 miljoonalla dollarilla (8 miljoonaa puntaa/9,3 miljoonaa euroa) omilla rahoillaan sen jälkeen, kun hänet valittiin ISSF:n presidentiksi marraskuussa 2018.

Hänen asemansa ISSF:n johtajana on joutunut yhä enemmän tarkastelun kohteeksi, ja Lisiniä on kuvattu säännöllisesti Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Hän on kieltäytynyt eroamasta, mikä turhauttaa ISSF:n toimeenpanevan komitean jäsentä Jörg Brokampia, Saksan ampumaurheilu- ja jousiammuntaliiton pääsihteeriä, joka pelkää, että se vahingoittaa maailman hallintoelimen mainetta. ISSF:n pääsihteeri on toinen venäläinen Alexander Ratner, joka on myös Euroopan ampumaurheiluliiton puheenjohtaja.

ISSF:ää hallitsevat huipulla venäläiset virkamiehet. Alexander Ratner oikealla toimii pääsihteerinä Vladimir Lisinin rinnalla vasemmalla presidenttinä ©ISSF

Australian hallitus on vaatinut Lisinin eroa sen jälkeen, kun maa oli ensimmäinen, joka määräsi sanktioita monimiljardiiselle teräsyrittäjälle. Saksa on useiden maiden joukossa, kuten Kanada, Tšekki, Tanska, Viro, Suomi, Italia, Britannia, Norja, Slovenia, Ruotsi ja Yhdysvallat, ovat lähettäneet ISSF:lle kirjeitä, joissa kehotetaan Lisiniä ja Ratneria eroamaan.

Kaikki heidän puhelunsa ovat toistaiseksi jääneet kuuroille korville. ”Tällä hetkellä on voimattomuuden tunne”, Brokamp, ​​joka on myös ISSF:n teknisen komitean puheenjohtaja, kertoi saksalaiselle radioasemalle Deutschlandfunkille. ”Minä sanon, että se on hyvän hallintotavan ongelma. ”Hyvä hallinto myydään ulkomaailmalle ja olet läpinäkyvä ja haluat ottaa kaikki mukaan. ”Mutta loppujen lopuksi kyse on oman aseman työntämisestä läpi ja sen tekemisestä äärimmäisen johdonmukaisesti.” Brokamp on huolissaan siitä, että Lisin, jonka omaisuus Forbesin mukaan on 18,4 miljardia dollaria (14,7 miljardia puntaa/17,2 miljardia euroa), käyttää henkilökohtaista omaisuuttaan sanellakseen tilannetta ISSF:ssä. Lisinin odotetaan kohtaavan vähän vastustusta seuraavassa ISSF:n kongressissa, joka on määrä tapahtua myöhemmin tänä vuonna ja jossa Lisinin on määrä olla ehdokkaana. ”On myös paljon pieniä valtioita, jotka käyvät siellä äänestämässä”, hän kertoi Deutschlandfunkille. ”Tämäkin tapahtuu mukavassa ympäristössä, Sharm El-Sheikhissä, jossa kansainvälinen liitto sitten myös vastaa kustannuksista, jotta jokainen liitto voi lähettää myös delegaatteja. ”Ja kuka sitten sanoo ei? ”Ja jos sinut sitten kutsutaan niin kauniisti, kuka puree kättä, joka olisi voinut ruokkia sinua siellä?”

Vladimir Lisiniä on kuvattu säännöllisesti Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa ©Getty Images

Lisin on toinen kahdesta aktiivisesta Venäjän olympialajien kansainvälisten liittojen presidentistä, toinen on Kansainvälisen nyrkkeilyliiton Umar Kremlev. Euroopan unionin asettamat pakotteet saivat Uzbekistanissa syntyneen kansainvälisen miekkailuliiton presidentin Alisher Usmanovin eroamaan ”kunnes oikeus on palautettu”. Kansainvälinen olympiakomitea on suositellut, että kansainväliset liitot kieltäisivät venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita ja virkamiehiä osallistumasta kilpailuihinsa. ISSF on toteuttanut toimenpiteitä, mutta se ei ole kehottanut kummankaan maan valittuja virkamiehiä eroamaan.

Alkuperäinen inside the gamesin uutinen:

https://www.insidethegames.biz/articles/1124155/criticism-of-issf-president-lisin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *