ISSF: Olympiapistoolin säännöt muuttuivat jälleen

Kansainväinen Ampumaurheiluliitto ISSF on jälleen muuttanut sääntöjä. Nyt hampaisiin joutui 25m olympiapistooli. Virossa ammuttiin 7.-8.7. toinen Ranno Krustan muistokilpailu säännöillä, joilla oli tarkoitus ampua Pariisin vuoden 2024 olympialaisissa. Kaikki kuitenkin muuttuu, sillä leppa.fi sai uusimman, 7.7. 2022 tehdyn päivityksen, joka oli iteasiassa askel taaksepäin. ISSF:n sivuilla kohdan Pariisi 2024 on kaikkien olympialajien finaaliohjelmat, joilla piti edetä.

25m olympiapistoolin finaali oli suunniteltu tehokkaaksi, kun mitaliottelut oli tarkoitus ampua nopeasti ja näyttävästi läpi. Pariisin ohjelmassa oli, että mitaliotteluun edenneen neljä urheilijaa ampuvat 4 kpl 5ls sarjoja neljän sekunnin ajalla. Kun tämä on ohi, sija 4 on ratkaistu. Sitten ammutaan vielä kaksi sarjaa, jonka jälkeen pronssimitalisti on selvillä. Kaksi parasta urheilijaa ampuvat vielä kaksi sarjaa, jolloin voittaja on myös selvillä. Kokonaiskesto mitaliottelulle on 15 minuuttia.

Tämä oli liian hyvä ollakseen totta. Nyt halutaan palata takaisin yhtenäisyyden nimissä. Tämä tarkoittaa sitä, että jo huomenna alkavassa Changwonin maailmancupissa tullaan 25m olympiapistoolin finaalissa erottelemaan sijat 1 ja 2 pisteillä, kuten muissakin lajeissa. Kumpi urheilija saa ensin 16 pistettä, on voittaja.

Myös 25m Urheilupistoolin säännöt on päivitetty. Leppa.fi on saanyt myös ne, mutta ei ole vielä ehtinyt niihin perehtyä.