Suomen kuumin piekkariampuja Marianne Palo

Suomen kuumin piekkariampuja Marianne Palo

Marianne Palo esittelee finaaliennätystään.

Viikonloppuna 50m kiväärin makuun-, asentojen- sekä asentojen finaalin Suomen ennätykset uusiksi paukutellut Marianne Palo kommentoi suorituksiaan:

Juuri ennen kuin peruskilpailun ”start” komento huudettiin, alkoi samanlainen rankkasade kuin eilen. Pientä tuulta oli vasemmalle, joten säädin pari napsua oikealle. Tästä syystä ensimmäinen polven kilpailulaukaus jäi ulos, 9,8. Säädin takaisin ja jatkoin varmaa tekemistäni makuulle saakka. Makuun viimeinen laukaus jäi ysin puolelle 9,9.

Ennen pystyä ajattelin, että perus hyvä suoritus on riittävä. Tiedän, että pystykin on minulla vahva, mutta se ei ole kilpailuissa oikein kulkenut. Koelaukaukset olivat erinomaiset, mutta sitten alkoi syke nousta. Ensimmäiset kaksi laukausta 9,8 ja 8,7. Silloin minun täytyi koota ajatuksiani, kävin kovaa keskustelua oman pääni kanssa. Seuraavat seitsemän laukausta olivat kymppejä, jotka lähtivät hyvällä rytmillä.

Viimeinen laukaus oli myös jännittävä, tietenkin mieleen juolahti asentojen SE, joka on seurani puheenjohtajalla. Ajattelin, että riittää että teen perus hyvän suorituksen ja en häviä mitään, jos laukaus jäisikin ysin puolelle – olen silti tyytyväinen. Viimeinen laukaus oli 10,3 ja tottakai siitä hymy huulille levisi. Paransin Yli-Kiikan Marjon nimissä ollutta SE:tä pisteellä, menihän siihen 18 vuotta.

Finaaliin lähdin hyvin ja rennoin mielin. Hihnat kulkivat ihan hyvin, välillä hävisin muutamia kymmenyksiä kun kasat eivät olleet ihan keskellä. Pystystä muutama virhe, mutta olen tyytyväinen. Ja tietenkin lopetin finaalin 10,3seen niin kuin ihan joka ikisen kilpailun tänä viikonloppuna. Kyllähän se pisti naurattamaan.

Viikonlopun saldona kolme hyvää peruskilpailua ja finaali, lisäksi kolme SE:tä. Kyllä tämä kasvattaa itseluottamusta ihan varmasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *