Länsi-Savo: Essi Heiskanen edustaa Suomea juniorien ilmakiväärin ja pienoiskiväärin MM-kisoissa

Länsi-Savo: Essi Heiskanen edustaa Suomea juniorien ilmakiväärin ja pienoiskiväärin MM-kisoissa

Essi Heiskanen edustaa Suomea juniorien ilmakiväärin ja pienoiskiväärin MM-kisoissa

Essi Heiskasen ampumaura jatkuu nousujohteisena. Tästä syystä hänet valittiin Etelä-Savon Vuoden 2022 urheilijaksi. PL ARKISTO/HELENA NYMAN

Pieksämäkeläinen Essi Heiskanen on 20-vuotias, mutta tänä vuonna voimaan tullut sääntömuutos mahdollistaa hänen osallistumisensa juniorisarjaan.

Jari Asikainen

Tänään 9:36

Jari Asikainen

Pieksämäkeläinen ampuja Essi Heiskanen edustaa Suomea juniorien ilmakiväärin ja pienoiskiväärin MM-kisoissa Etelä-Koreassa heinäkuun puolivälissä.

Heiskanen on 20-vuotias, mutta tänä vuonna voimaan tullut sääntömuutos mahdollistaa hänen osallistumisensa juniorisarjaan.

– Koko kausi on mennyt tosi hyvin, joten lähden MM-kisoihin luottavaisin mielin. Pienoiskiväärissä minulla on ehkä aavistuksen verran suuremmat odotukset kuin ilmakiväärissä, Heiskanen sanoo.

Hän edusti Suomen nuorten MM-kisoissa myös vuosi sitten. Tuolloin Suomen tytöt voittivat pronssia ilmakiväärin joukkuekisasta.

Ikänsä puolesta Heiskanen voisi osallistua myös naisten MM-kisoihin, jotka järjestetään Azerbaidzhanissa elokuussa. Samaa kielivät myös näytöt, tie olisi auki MM-kisoihin tulostenkin puolesta.

– Näyttöjen puolesta olen valintakelpoinen ja minulta on jo tiedusteltu, haluaisinko lähteä mukaan. Ampumaurheiluliiton sivuilla ei ole kuitenkaan vielä julkistettu joukkuetta.

Pieksämäen Seudun Ampujien kasvatti on tehnyt hyvää työtä kiväärillään pitkin kautta. Alkuvuonna Ruotsissa ja Virossa käydyissä avoimissa kansainvälisissä kisoissa kunto oli vielä nousussa, mutta siitä huolimatta tulokset olivat 620 pisteen paremmalla puolella.

Ainoa notkahdus osui maaliskuussa pidettyihin ilma-aseiden EM-kisoihin. Siellä hänen ampumastaan kuudestakymmenestä laukauksesta vain neljä lipsahti ysiin, mutta kympit eivät olleet riittävän hyviä kymppejä.

– Sen vuoksi tulos jäi tosi alhaiseksi. Se jäi harmittamaan.

Vastaavasti kesäkuussa Tanskassa sihti oli kohdallaan paremmin kuin koskaan.

Kisat olivat kolmepäiväiset ja joka päivä ammuttiin ilmakiväärikisa sekä pienoiskiväärin makuu- ja asentokilpailut.

Ensimmäisenä päivänä Heiskanen paransi ennätystä ja tikkasi ilmakiväärillä tulostaululle lukeman 627,8. Toisena päivänä tulos oli 627,5 ja kolmantena päivänä tuli jymypaukku, 630,3 pistettä. Heiskanen on neljäs nainen Suomessa kautta aikain, joka on ylittänyt 630 pisteen rajan ilmakiväärissä.

– Se kisa lähti todella hyvin käyntiin eikä sen aikana tullut yhtään huonoa hetkeä.

Ennen viimeistä laukausta paineet olivat huipussaan. Heiskanen tiesi, että 630 pisteen raja ylittyy 9,3 pisteen laukauksella. Hän ampui 9,6 pistettä, mutta antaa sen anteeksi itselleen.

– Syke oli niin kova, että tuntui ettei pysy paikoillaan ollenkaan. Sitten oli vaan ammuttava johonkin kohtaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *