ISSF:n Urheilijakomitean ehdokkaat. Miksi mukana on kaksi venäläistä?

ISSF:n Urheilijakomitean ehdokkaat. Miksi mukana on kaksi venäläistä?

ISSF on julkaissut kanditaatin Urheilijakomiteaan. Nykyisessä komityeassa on neljä vuotta sitten valittuina seitsemän edustajaa, joista viiden kuvat löytyvät ISSF:n sivuilta. Nämä kaikki viisi hakevat jatkopaikaa. Listalla on yhteensä 29 ehdokasta, joita urheilijat voivat äänestää Bakun MM-kilpailuissa Azerbaizanissa.

Ihmetystä herättää kaksi ehdokasta. Venäläiset Vitalina Batsaraskina ja Sergey Kamenskiy. Leppa.fi saaman tiedon mukaan asiaa on tiedustelut ISSF:N pääsihteeri William Grilliltä, joka sanoo tarkastaneensa asian lakimiehiltä ettei venäläisten ehdokkuudessa ole ongelmia. Urheilijat edustanja päättäävät äänestyksellään.

Eikö Suomesta todellaan löytynyt kokeneista ehdokkaista ajamaan urheilijoiden etua ISSF:ssä? Juha Hirvi on aikanaan toiminut aktiivisesti urheilijoiden puolstapuhujana toimiessaan Urheilijakomitean puheenjohtajana. Se oli aikaa, jolloin SAL kannusti suomalaisia osallistumaan järjestötoimintaan.

ISSF:n sääntöjen mukaan Urheilijakomiteaan valitaan 10 jäsentä, joiden sukupuolijakauma tulee olla 5+5. Näistä puolstaan kolmen tulee edustaa haulilajeja, kolmen kivääriä ja kolmen pistoolia.

Leppa.fi toivoo, että seuraavat ehdokkaat pääsisivät komiteen, koska lajinsa tuntevina henkilöina, he ovat loistavia ehdokkaista:

Pistooli
Olena Kostewych UKR ja Lauris Stautmanis LAT

Kivääri

Seonaid Mcintosh GBR ja Christoph Dürr SUI

ISSF:n Urheilijakomitean ehdokkaat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *