YLE Urheilu: Aseongelmat sotkivat Marianne Palon pääkilpailun – ”Pohjalainenhan se ei ikinä periksi anna”, Palo ajatteli ja ampui MM-hopeaa

YLE Urheilu: Aseongelmat sotkivat Marianne Palon pääkilpailun – ”Pohjalainenhan se ei ikinä periksi anna”, Palo ajatteli ja ampui MM-hopeaa

Urheilu

Aseongelmat sotkivat Marianne Palon pääkilpailun – ”Pohjalainenhan se ei ikinä periksi anna”, Palo ajatteli ja ampui MM-hopeaa

Marianne Palo jäi toistaiseksi ilman olympiapaikkaa Bakun MM-kisoissa pieleen menneen asentokilpailun vuoksi. Pienoiskiväärin makuukilpailun MM-hopea lämmittää kuitenkin suomalaista.

Marianne Palo ampumapaikalla.
Marianne Palo ampumapaikalla. Kuva: Lassi Palo / Ampumaurheiluliitto

AINO PALONIEMI

PERTTI LAPPALAINEN

16:03Jaa

Keskiviikkona MM-hopeaa 50 metrin pienoiskiväärin makuukilpailusta ampunut Marianne Palo sai Bakun MM-näyttämöllä revanssin aseestaan. Olympialaji asentokilpailu meni Palolta penkin alle, kun pitkään epäkunnossa ollut ase ei suostunut yhteistyöhön.

– Ase on ollut epäkunnossa kaksi ja puoli vuotta eikä vikaa löydy, Palo, 25, kertoi tuoreeltaan MM-hopean jälkeen.

Hopeaa irtosi 626,1 pisteen tuloksella, jota voidaan Palon mukaan pitää perustuloksena hänen nykytasollaan. SE-pisteet 629,6 syntyivät heinäkuun alussa.

– Makuu on ollut mulla tällä kaudella se vahva ja lähdin kisaakin ampumaan rennoin fiiliksin, vaikka aseen kanssa oli ollut ongelmia ja oli tässä kilpailussakin.

”Välillä kävi mielessä, että saatan olla korkealla”

Asentokilpailun pettymys oli nieltävä ja yhdessä valmentajien kanssa juteltuaan Palo sai keskittymisensä makuukilpailun suoritukseen.

– Asentokilpailu on kuitenkin ollut mun päälaji tähän mennessä. On se iso juttu, kun sen jälkeen saa mitalin.

– Pohjalainenhan se ei ikinä periksi anna, Isostakyröstä kotoisin oleva Palo latasi.

Kuluneen kauden aikana Palo kertoo kehittyneensä etenkin henkisesti ja ampuminen on ollut läpi kauden rentoa. Palo oli käynyt itsensä kanssa keskustelua myös MM-hopeakilpailussa.

– Tietysti siinä välillä kävi mielessä, että saatan olla korkealla, mutta annoin ajatuksen aina mennä ohi ja keskityin vain seuraavaan laukaukseen.

Eetu Kallioinen poseeraa kameralle.
Eetu Kallioinen on toinen suomalaismitalisti Bakun MM-kisoista. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Tähtäin kevään EM-kisoissa

MM-hopea laittoi hymyn huulille ja onnitteluja oli satanut laajasti myös lähipiirin ulkopuolelta. Aivan erityisesti Paloa lämmitti kotikunnan onnittelut Facebookissa.

Bakun MM-kilpailut olivat Palolle kauden päätöskisa. Olympiapaikan suhteen kaikki on vielä mahdollista, sillä asentokilpailun paikkoja on jaossa vielä ensi vuoden keväällä.

– Nyt pientä taukoa ja sen jälkeen aloitetaan harjoittelemaan ilmakiväärillä. Seuraavat tähtäimet ovat sitten EM-kilpailut keväällä ilma-aseella ja ruutilajeissa.

Palon mitali on Suomen toinen ammunnan MM-kisoissa Bakussa. Ensimmäisen kotiutti skeetin MM-hopeaa saavuttanut Eetu Kallioinen. Samalla Kallioinen lunasti Suomelle lajin olympiapaikan. Lisäksi Aleksi Leppä varmisti olympiapaikan pienoiskiväärin MM-loppukilpailun kuudennella sijallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *