Antti Jokinen Sotilasampujat ry:n puheenjohtajaksi.

Antti Jokinen Sotilasampujat ry:n puheenjohtajaksi.

Sotilasampujat ry:n tuore puheenjohtaja, Puolustusvoimien pistooliryhmässäkin kilpailijana neljännesvuosisadan edustanut majuri Antti Jokinen toivoo lisää nuoria sotilaita osuvan harrastuksen ja tärkeän sotilastaidon pariin.

Ajankuva siitä, kun Jokinen aloitteli ampujauraansa on muuttunut, kaikki palvelustehtävät eivät välttämättä mahdollista huipulle tähtäämisen jokapäiväistä harjoittelua, kiire tuntuu vaivaavan monessa tehtävässä. Kiireestä huolimatta Puolustusvoimat tukee edelleen sotilaallisten urheilulajien harrastamista ja niissä kehittymistä. Joukko-osastoilla on edelleen mahdollista nimetä lupaavia ja eri sotilaslajeista innostuneita työntekijöitään valmennusryhmiinsä. Tätä kautta kehittymiskykyisen ampujankin on mahdollista nousta Puolustusvoimien edustusvalmennusryhmään pistooli-, kivääri- tai haulikkoampujana.
Koulutuskiireiden ja esikuntatyön rasitteiden vastapainoksi ajoittainen rauhoittumis- ja keskittymishetki pito-tähtäys-liipaisu -kokonaisuuden harjoitteluun tuottaa niin mielelle kuin taidon kehittymiselle tulosta. Jokinen toivookin nuoremman sotilashenkilöstön esihenkilöiltä ymmärrystä ja tukea lajissaan motivoituneen urheilijan/harrastajan ajankäytön suunnitteluun. Ilman esimiesten tukea paraskin motivaatio saadaan helposti tyrehdytettyä. Harmi vain, että moisella käytöksellä työmotivaatiokin saattaa pahimmillaan kärsiä, kertoo Jokinen.

Antti Jokinen, vierellään Sotilaiden Suomemestaruuskilpailuiden Yleismestaruuspalkinto, jonka on lahjoittanut Marsalkka Mannerheimin säätiö.


Sotilasampujat ry muun muassa tukee taloudellisesti kansainvälisiin ampumakilpailuihin osallistuvia jäseniään. Yhdistyksen jäseninä on lukuisa määrä maailmanmestareita, entisiä olympiaedustajia ja muita kansainvälisissä arvokilpailuissa menestyneitä ampujia. Jokinen korostaa, että Sotilasampujat ry ei ole osa Puolustusvoimien organisaatiota, vaikka läheisesti sen kilpa-ampujien toimintaan liittyykin – teemme yhteistyötä työnantajamme kanssa ja sen hyväksi! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *